Obraćanje

Vučić prekinuo prijenos Olimpijskih igara: "Nisam ni zgodan, ni pametan, ali..."

Aleksandar Vučić u ponedjeljak kasno navečer pojavio se na malim ekranima kako bi govorio o litiju, nedovršenoj bolnici, ali i liječenju djece leptira te je prekinuo prijenos Olimpijskih igara.
Vijesti / Svijet | 07. 08. 2024. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u ponedjeljak oko 22:30 građanima koji su pratili Olimpijske igre na RTS-u iznenada se ukazao na malim ekranima i održao pomalo bizaran govor. Došao je u treću smjenu na gradilište dječje bolnice ''Tišrova 2',' odakle je započeo polusatno obraćanje. Dotaknuo se brojnih tema, a sve je počelo s objašnjenjem zašto bolnica još nije gotova. Inače, dovršetak gradnje planiran je za 2022.

Vučić je objasnio kako je oporba taj projekt obećala još 2002.

"To je u redu… Oni su obećali još 2002., pa nisu ni počeli. Nisam toliko lijep da bi mi fotografiranje i slikanje donijelo nešto, nisam ni zgodan, ni pametan kao što su oni. Ali sam mnogo marljiviji i utjecao sam da se uradi sve ono što nisu pomislili ni početi", rekao je Vučić.

Potom se dotaknuo aktualne teme iskopavanja litija u Srbiji. Rekao je da nikome ništa nije obećao, aludirajući na sastanak s Olafom Scholtzom, koji je u srpnju zbog toga posjetio Beograd. Rekao je i da oni koji govore o rudniku ''nemaju pojma i lažu'', za razliku od njega, koji ''uvijek govori istinu i ne dodvorava se narodu'', prenosi Dnevnik.hr.

"To je komadić zemlje, radit će se podzemni rudnik, nije površinski kop. Samo hoću reći kako jedna laž sustiže drugu i tome nema kraja", rekao je Vučić pa se ničim izazvan, prebacio na košarkaškog trenera Duška Vujoševića.

Spomenuo je i djecu leptire i činjenicu da se zbog nemara države često organiziraju humanitarne akcije kako bi se skupio novac za liječenje. Poručio je kako se na taj način novac ne sakupi i da je država za liječenje neke djece dala i ''dva milijuna eura''.

Dotaknuo se i poreznog duga košarkaškog kluba Partizan.

"To kad vam neki klubovi košarkaški pričaju kako navijači plaćaju porez, pa od toga dobijemo nulu… E, tako vam sve ide, ali je ''Vučiću pederu''. I sve je tako. I sve je kod nas tako inverzno. I sve je laž", inspiriran je bio Vučić, piše Nova.rs.

Kopirati
Drag cursor here to close